magdireceptek

Tökmagos kukoricapástétom

Volt szó már tökmag pástétomról és kukoricapástétomról is, de így egyben még nem szerepelt a blogon. Nagyon-nagyon finom pástétom, ne hagyja ki senki! 🙂

Hozzávalók:

Fele-fele arányban kukorica és tökmag
(Nálam 15-15 dkg)
1 ek. sörélesztőpehely
1 ek. extra szűz Pithari olívaolaj 
só-ízlés szerint
5 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A tökmagot sütőben -zsiradék nélkül – megpirítjuk. Egy tálba öntjük a kukoricát, a pirított tökmagot, az extra szűz olívaolajat
és megszórjuk a sörélesztőpehellyel, sóval és hozzáadjuk a negyedbe vágott fokhagymagerezdeket. Majd jó erős botmixerrel krémesre zúzzuk. 🙂 Hihetetlenül finom – bár ezt írtam már. Nagyon jól kijönnek a finom ízek, egyenként is, de együtt is valami újat, finomat alkotnak ezek az összetevők. 🙂

Ezeket olvastad már?

Rebarbarás vegán jégkrém

Itt a jó idő (legalábbis még ma igen, utána állítólag lehűlés következik), így hoztam is egy egyszerű jégkrém receptet. Hozzávalók:...

Kapros „zöld”-ségfasírt

Ma egy nagyon szép napot töltöttünk Inárcson, és mindenki valamit hozzáadott az ebédhez. Mi tegnap készült kapros zöldségfasírtat vittünk volna,...