Irtó finom, nem szabad kihagyni 🙂
Ill. újabb növényi majonéz recept.
Hozzávalók:
3 cékla
köménymag, só,
reszelt torma – ízlés szerint
4-5 levél medvehagyma
–
1/2 csésze extra szűz olívaolaj
kb. 2-3 ek. citromlé
1/2 ek. nyírfacukor
½ ek.tengeri só
1gerezd fokhagyma
3/4 csésze forró víz
1,5 csésze főtt köles
Elkészítés:
A céklát megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük. A tormából is keveset hozzáreszelünk. A kölesmajonéz alapanyagait nagyon alaposan összeturmixoljuk. Tálalás előtt a tormás céklába keverünk medvehagymát (felaprítva) és ráöntjük a kölesmajonézt. Frissen fogyasztjuk.
A kölest érdemes a Vegetár Kft-nél beszerezni: 5 kg-os kiszerelésben messze az egyik legolcsóbb a „piacon”.
A kölest érdemes a Vegetár Kft-nél beszerezni: 5 kg-os kiszerelésben messze az egyik legolcsóbb a „piacon”.