magdireceptek

Pritaminpaprikás-tejszínes tofurántotta

Most látom, hogy még nem került fel tofurántotta a blogra, így a tegnap reggel készítettet gyorsan lefotóztuk. 

Hozzávalók:

1 nagy újhagyma (zölddel együtt)
1 pritaminpaprikás tofu 
1 dl rizstejszín (nem vegánoknak: főzőtejszín)

2 ek. sörélesztőpehely
1ek. extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

Kevés vízen a felaprított hagymát megpároltam, majd kevés olajat is tettem hozzá. A tofut villával összetörtem, hozzákevertem a rizstejszínt majd a sörélesztőpelyhet (ettől különlegesen zamatos volt), a sót. Rádobtam a hagymára és kissé megpirítottam.  Lecsós alappal, vagy párolt zöldségekkel is elkészíthető. Mi aszalt paradicsommal és szezámmaggal ettük. 🙂

Ezeket olvastad már?

„10-es pizza” – búzaliszt nélkül

Nem volt kedvünk ismét tésztás pizzát enni, ezért készült ez a búzaliszt-mentes változat. Azért 10-es, mert szinte mindenből 10 dkg...

Csőben sült babos palacsinta

Nálunk ha palacsinta kerül az asztalra, ünnepnap van 🙂 Így tegnap és ma is ünnepeltünk 🙂 Hozzávalók a palacsintához: 1...