Ismét jön a rossz idő, így egy forró leves receptet hoztam.
Hozzávalók:
1 nagyobb krumpli
1 fej vöröshagyma
20 dkg vöröslencse
1 l víz
3 szál koriander/1 kis csokor petrezselyem
só, köménymag
1 ek. extra szűz olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
2 dl rizstejszín
—
1 pritaminpaprika
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd vízen megpároljuk. Rákockázzuk a meghámozott krumplit, az átmosott vöröslencsét. Felengedjük kb.1 l vízzel. Sózzuk, köménymaggal, fokhagymával ízesítjük. Puhára főzzük. Ekkor hozzáöntjük a rizstejszínt és botmixerrel krémesre zúzzuk. Olajat belelocsolva összefőzzük. A felvágott koriandert a végén keverjük hozzá. A pritaminpaprikát apró kockákra vágjuk, és kevés olívaolajjal kikent tepsiben megpirítjuk. Ezt szórjuk a levesünkbe, tálalás előtt.