magdireceptek

Zabos-citromos-mogyorós édesség

Nagyon finom átmenet a keksz és a sütemény között. A nagymarosi főzőkörről való az alaprecept, hála Gabinak és leendő menyének, Tündének 🙂

Hozzávalók:

16 dkg apró szemű zabpehely
12 dkg liszt (fele finom-fele teljes kiőrlésű)
1 tk. Arm@Hammer szódabikarbóna (v. sima szóda)
1 tk. foszfátmentes sütőpor
1 nagy marék jumbo mazsola
1 nagy marék törökmogyoró, felaprítva
1/2 marék napraforgómag
1,5 dl 100-ban extra szűz olívaolaj 
1 alma, reszelve
1 citrom héja és leve
2 ek. méz
10 dkg nyírfacukor

Elkészítés:

A liszteket, szódát és a foszfátmentes sütőport összekeverjük,  majd hozzáadjuk a többi alapanyagot is. Alaposan összedolgozzuk. Az almát nem szükséges meghámoznunk, héjastul reszeljük bele. Egy kevéssé pihentessük, majd kis kupacokat (kb. 24-25 db lesz ennyiből) formázzunk sütőpapírral bélelt tepsibe, és kb. 30perc alatt közepes lángon, egyszer megfordítva süssük ki. Nagyon finom, sokáig friss csemege.:-)

Ezeket olvastad már?

„Cézár saláta” Goody-foody-val

vega_pokemontrainer4000

Ismét egy Goody-foody ajánló. Meleg nyári napokon egy szendviccsel remek ebéd is lehet.  Hozzávalók: 1 fej saláta1 doboz csirkehús ízű...

Spárgakrémleves

vega_pokemontrainer4000

Szeretjük a spárgát. Sajnos mivel fás volt, és sokat ki kellett vágni belőle, nem mutatott jól; levest készítettem.   Megpároltam...

Burgonyás tönkölykenyér

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom kenyér receptje alakult ki valamelyik nap a konyhámban. 🙂 A tönkölykenyér tömör szokott lenni, könnyebben szárad, de most...