magdireceptek

Zabos-citromos-mogyorós édesség

Nagyon finom átmenet a keksz és a sütemény között. A nagymarosi főzőkörről való az alaprecept, hála Gabinak és leendő menyének, Tündének 🙂

Hozzávalók:

16 dkg apró szemű zabpehely
12 dkg liszt (fele finom-fele teljes kiőrlésű)
1 tk. Arm@Hammer szódabikarbóna (v. sima szóda)
1 tk. foszfátmentes sütőpor
1 nagy marék jumbo mazsola
1 nagy marék törökmogyoró, felaprítva
1/2 marék napraforgómag
1,5 dl 100-ban extra szűz olívaolaj 
1 alma, reszelve
1 citrom héja és leve
2 ek. méz
10 dkg nyírfacukor

Elkészítés:

A liszteket, szódát és a foszfátmentes sütőport összekeverjük,  majd hozzáadjuk a többi alapanyagot is. Alaposan összedolgozzuk. Az almát nem szükséges meghámoznunk, héjastul reszeljük bele. Egy kevéssé pihentessük, majd kis kupacokat (kb. 24-25 db lesz ennyiből) formázzunk sütőpapírral bélelt tepsibe, és kb. 30perc alatt közepes lángon, egyszer megfordítva süssük ki. Nagyon finom, sokáig friss csemege.:-)

Ezeket olvastad már?

Vegán áfonyás keksz

Hipergyors és finom keksz, téli csemege gyanánt.  Hozzávalók: 16 dkg finomliszt (fele teljes kiőrlésű)6 dkg apró szemű zabpehely2 ek. karob1...

Őszibarackos gombóc vaníliaöntettel

Hozzávalók: 8 szem burgonyakb 200-300 dkg liszt2 ek. olajkevés só—fahéj, eritrit (barnacukor, stevia stb.), barack/szilva/meggy/eper8 ek. zsemlemorzsa —1 vaníliapuding1/2 l...