magdireceptek

Vegán nutella – nem lehet abbahagyni

A sok-sok cseresznye mellé jól illik egy kis édes bagett és házi nutella. Tegnap este készült -befőzés közben-, ma ezeket reggeliztük.

Hozzávalók:

1 bögre törökmogyoró
1/2 bögre napraforgó
kb. 1 ek. karobpor
kevés víz (kb. 1/2-1 dl, amennyit felvesz, nem mértem)
2 ek. kukoricatejpor
3-4 ek. nyírfacukor/ méz
1 púpos evőkanál kókuszolaj

Elkészítés:

A mogyorót és a napraforgómagot olaj nélküli serpenyőben megpirítjuk. Majd kávédarálón ledaráljuk. Egy edényben a karobot, a darált magokat, a vizet és a nyírfacukrot összekeverjük. Összefőzzük. Majd amikor kihűlt, hozzáadjuk a kókuszolajat. Nagyon-nagyon finom és laktató szendvicskrém. 🙂
A kukoricatejport nagy kiszerelésben a Vegetár Kft-től szoktuk venni. Nagyon megéri 🙂

Ezeket olvastad már?

Rizses lecsó, sütőben sütve

vega_pokemontrainer4000

Azt mondhatom, túljutottunk egy nehezebb korszakon, már ami az evést illeti. Fanni ismét mindent elpusztít, amit elé teszek, és érdeklődve...

Diószalámi

vega_pokemontrainer4000

Több olvasómnak is ígértem diókolbász receptet, ill. hétvégén férjem egyik nagynénje készített ilyen kolbászt nekünk, ami gyorsan elfogyott és hmmmm,...

Vacsorára tepsis krumpli lecsóval

vega_pokemontrainer4000

Az ebédről megmaradt lecsóhoz (persze kolbász már nem maradt a lecsóban:) kifőztem egy kis krumplit, majd kevés olajon tepsiben megpirítottam,...