magdireceptek

Vegán nutella – nem lehet abbahagyni

A sok-sok cseresznye mellé jól illik egy kis édes bagett és házi nutella. Tegnap este készült -befőzés közben-, ma ezeket reggeliztük.

Hozzávalók:

1 bögre törökmogyoró
1/2 bögre napraforgó
kb. 1 ek. karobpor
kevés víz (kb. 1/2-1 dl, amennyit felvesz, nem mértem)
2 ek. kukoricatejpor
3-4 ek. nyírfacukor/ méz
1 púpos evőkanál kókuszolaj

Elkészítés:

A mogyorót és a napraforgómagot olaj nélküli serpenyőben megpirítjuk. Majd kávédarálón ledaráljuk. Egy edényben a karobot, a darált magokat, a vizet és a nyírfacukrot összekeverjük. Összefőzzük. Majd amikor kihűlt, hozzáadjuk a kókuszolajat. Nagyon-nagyon finom és laktató szendvicskrém. 🙂
A kukoricatejport nagy kiszerelésben a Vegetár Kft-től szoktuk venni. Nagyon megéri 🙂

Ezeket olvastad már?

Karobos csiga

vega_pokemontrainer4000

A gyerekek agyon szeretik a csiga alakú dolgokat 😀 Lehet fahéjas, mákos, vaníliás, vagy gabonakolbászos, pizzás.  Ez most karobbal készült. ...

Forró leves a hideg téli napokra

vega_pokemontrainer4000

Emlékeztek A főzés gyerekjáték gyemekszakácskönyvre? Ez az egyik nagy kedvencem belőle: Hozzávalók: 20 dkg lencse 2 nagyobb sárgarépa 1 közepes...