A sok-sok cseresznye mellé jól illik egy kis édes bagett és házi nutella. Tegnap este készült -befőzés közben-, ma ezeket reggeliztük.
Hozzávalók:
1 bögre törökmogyoró
1/2 bögre napraforgó
kb. 1 ek. karobpor
kevés víz (kb. 1/2-1 dl, amennyit felvesz, nem mértem)
2 ek. kukoricatejpor
3-4 ek. nyírfacukor/ méz
1 púpos evőkanál kókuszolaj
Elkészítés:
A mogyorót és a napraforgómagot olaj nélküli serpenyőben megpirítjuk. Majd kávédarálón ledaráljuk. Egy edényben a karobot, a darált magokat, a vizet és a nyírfacukrot összekeverjük. Összefőzzük. Majd amikor kihűlt, hozzáadjuk a kókuszolajat. Nagyon-nagyon finom és laktató szendvicskrém. 🙂
A kukoricatejport nagy kiszerelésben a Vegetár Kft-től szoktuk venni. Nagyon megéri 🙂
A kukoricatejport nagy kiszerelésben a Vegetár Kft-től szoktuk venni. Nagyon megéri 🙂