magdireceptek

Petrezselymes vegán tönkölynokedli gabonakolbászos lecsóval

Hozzávalók-a nokedlihez:

1/2 rész tönkölyliszt
1/2 rész zabliszt
só-ízlés szerint
víz-amennyit felvesz
1 kis csokor petrezselyem

Hozzávalók – a lecsóhoz:

1 kg paprika (vegyesen piros, fehér, zöld:-)
4 szem paradicsom
3 ek. olaj
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
só – ízlés szerint
1 rész gabonakolbász-ízlés szerint

Elkészítés:

A nokedlihez összekeverem  a liszteket, sót, vizet, belekeverjük a felaprított petrezselymet. Rugalmas nokedlitésztát kell, hogy kapjunk. Forrásban lévő sós vízbe beleszaggatjuk, és kifőzzük.
A lecsóhoz az apróra vágott hagymát vízen megpároljuk, majd olajjal kiegészítve beletesszük a karikákra vágott paradicsomokat és paprikát. Nem sózzuk, mert akkor lejön a héja a zöldségeknek. Előbb megfőzzük (sóval és fokhagymával ízesítve), amikor majdnem megfőtt, sózzuk és belekeverjük a gabonakolbászt. Tofurántottával, de magában, vagy rizzsel, nokedlivel tálalva is finom.

Ezeket olvastad már?

Kaporvirágos uborkasaláta

vega_pokemontrainer4000

Ismét egy saláta, de hát most van itt a szezonja.  A kaporvirág felhasználása Nagy Zsuzsától származik (legalábbis én tőle hallottam,...

Egy kis őszi szünet

vega_pokemontrainer4000

Egy időre eltűntünk és további türelmet kérünk. Költözünk – férjem munkája miatt- ugyanis Debrecenbe, ami nem a szomszéd település. Ráadásul...

„Máglyarakás-variáció”

vega_pokemontrainer4000

Reggelente jó kiadós „édességeket” szoktunk enni. Mielőtt még bárki is elhűlne, hogy ez milyen egészségtelen szokás, megnyugtatom, hogy nem csokoládé...