magdireceptek

Hajdinás-ribizlis pohárkrém

Ma ez volt a reggelink. Tartalmas, finom, igazi nyári csemege 🙂

Hozzávalók:

10 dkg ribizli

1 csomag vaníliás pudingpor
1/2 l kukoricatej
igény szerint nyírfacukor

10 dkg hajdina
kukoricatej (amennyit a hajdina felvesz)
1 citrom héja
1 marék meggy
1 marék ribizli
1 marék dió
vanília
nyírfacukor – ízlés szerint

Elkészítés:

A hajdinát a szokásos módon kásaként elkészítjük: kb. 2-3-szoros kukoricatejet forralunk, és amikor forr, beleszórjuk a hajdinát. Készre főzzük, mielőtt teljesen megpuhul, hozzáadjuk az ízesítőket: citromhéj, nyírfacukor, ill. a gyümölcsök és az apróra vágott dió. 
A pudingot szintén hagyományos módon készítjük el: a kukoricatejet feltesszük főni, a pudingot 4-5 ek. kukoricatejjel kikeverjük. Amikor forr a tej, beleöntjük a pudingot és készre főzzük. A végén édesítjük egy kevés nyírfacukorral (de ez el is maradhat). 
Lehűtjük a hozzávalókat.  Majd egy tálban, pohárban egymásra halmozzuk: hajdina/puding/gyümölcs/hajdina/puding/gyümölcs.A hajdinát és a tejport is érdemes nagy kiszerelésben megvenni a Vegetártól.:-)

Ezeket olvastad már?

Vegán májkrém: napraforgóból

vega_pokemontrainer4000

Ezt a pástétomot egyszerűen nem lehet abbahagyni. Tegnap kaptam meg a receptet, ma már el is készítettem. Hozzávalók: 1 nagy...

Édesköményes zellekrémleves

vega_pokemontrainer4000

Zellerkrémlevesről már írtam , most azért teszem ismételten, mert egy kicsit módosított recepttel készült ma. Egy vöröshagymát, egy nagy zellert, egy...

Spenótos” rakott krumpli”

vega_pokemontrainer4000

Nálunk minden héten van spenót, mindannyian szeretjük. Nemrégen így készült, friss spenótlevélből: Hozzávalók: 1 kg burgonya1 kg spenót (friss)1 +...