magdireceptek

Aszalt paradicsomos, napraforgós tofupástétom

Ehhez hasonló pástétomot már készítettem, ill. az eredeti receptet A tél ízei könyvben jelentettük meg (ami még korlátozott számban kapható, a blogra hivatkozva -szerkesztoseg@nyitottszemmel.hu címre írva – akciós, 1300 Ft-os áron:-) Visszatérve a pástétomra:

Hozzávalók:

1 pritaminpaprikás tofu
10 db aszalt paradicsom
1/2-1 ek. extra szűz olívaolaj 
só-ízlés szerinte
4 gerezd fokhagyma
2 ek. bazsalikom
1 nagy marék napraforgó
kevés víz

Elkészítés:

Egy magas falú tálba belekockázzuk a tofut, majd az aszalt paradicsomot is. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott fokhagymát,  az előzőleg kávédarálón megdarált napraforgómagot és az olajat, ill. 2-3 ek. vizet. Az egészet botmixerrel krémesre zúzzuk. Ezután adjuk hozzá a friss bazsalikomot (4-5 levéllel), vagy 2 ek. szárítottat. Nagyon finom pástétom, más ízesítésű tofuval is elkészíthető.

Ezeket olvastad már?

Körtés, kókuszos, karobos köleskása

vega_pokemontrainer4000

Kb. dupla adag kukoricatejben megfőztem a kölest.  A kókuszt, karobport és a mézet, ill. szeletelt körtét a végén adtam hozzá....

Alma-metamorfózis: töltött alma

vega_pokemontrainer4000

Mostanában igyekszem minél inkább kiiktatni a cukrot az ételeinkből. Szinte mindig mézet használok helyette. Ez is mézes csemege lett. Most...

Pikáns-mákos rántott tofu

vega_pokemontrainer4000

Nagyon szeretjük a tofut, ha még nem említettem volna eddig:-) A tofu többek közt gazdag lecitinben, fehérjében, rostanyagban, nem tartalmaz...