magdireceptek

Kaporvirágos uborkasaláta

Ismét egy saláta, de hát most van itt a szezonja.  A kaporvirág felhasználása Nagy Zsuzsától származik (legalábbis én tőle hallottam, amikor A nyár ízei könyv számára készített egy nagyon pazar salátát, kaporvirággal). A könyvről hamarosan írok 🙂 Szóval tegnap Gábor barátunktól kaptunk kaporvirágot, uborkát pedig Rékától kaptunk, akinek a nagymamája két utcára tőlünk lakik, és kertje csupa finomságot rejt magában.:-) Így ezzel a két hozzávalóval ma én is kísérleteztem. 

Hozzávalók:

3 közepes uborka (nem kígyó)
2 dl babonéz 
1 tk. szójaszósz
2 nagyobb kaporvirág
kevés citrom
2-3 gerezd fokhagyma
só-ízlés szerint

Elkészítés:

Az uborkát legyaluljuk, besózzuk. A babonézt elkészítjük, hozzáadjuk a citromlevet, sót, fokhagymát, szójaszószt.  A kaporvirágot óvatosan szétszedjük. Tálalás előtt az öntetet a salátához adjuk, és rászórjuk a kaporvirágot, beleforgatjuk.

Ezeket olvastad már?

Vegán banánkenyér

Maradt pár túlérett banán itthon, így a tofu-és sütőtök kockákkal megbolondított és rizzsel tálalt lecsó után banánkenyér sült ma itthon....

Zabos karfiolfasírt

Nagyon finom fasírt, érdemes kipróbálni. 🙂 Hozzávalók: 1 fej közepes karfiolkb. 2 dl (1 bögre) zabpehelyhimalaya sóvegetapetrezselyem1 ek. lenmag —olívaolaj  Elkészítés:...

Forró leves a hideg téli napokra

Emlékeztek A főzés gyerekjáték gyemekszakácskönyvre? Ez az egyik nagy kedvencem belőle: Hozzávalók: 20 dkg lencse 2 nagyobb sárgarépa 1 közepes...