magdireceptek

Cukkini-répasaláta növényi tejföllel

Úgy tűnik, hogy csak salátát eszünk. Pedig nem, csak a főételek, amikhez a salátát esszük, már mind szerepelnek a blogon. A héten Békés megyéből kaptunk sok-sok paprikát és cukkinit. Így ma ismét töltött paprika készült és mellé ez a saláta. Tegnap előtt pedig rizibizi (saját borsóból) és rántott cukkini, szóval csupa hazait eszünk:)

Hozzávalók:
2 közepes cukkini
2 közepes répa
só – ízlés szerint
pár db kaporvirág 

A növényi tejfölhöz:

1 dl napraforgómag
1/2 dl kesudió
1 ek. citromlé
1 ek. 100% extra szűz olívaolaj
2 kisebb gerezd fokhagyma
1 ek. sörélesztőpehely
víz – amennyit felvesz

Elkészítés:

A cukkinit meghámozzuk, a friss, zsenge répát csupán alaposan megmossuk.  Nagylyukú reszelőn lereszeljük. A növényi tejföl hozzávalóit alaposan összeturmixoljuk. Tálalás előtt öntjük a zöldségre.

Ezeket olvastad már?

Egy kis szendvics – másképp

Biztosan nem vagyok egyedül azzal, ha szeretném, hogy 1. a gyermekeink mindennap ennének főtt ételt, 2. nyers gyümölcsöt és zöldséget...

Meggyes-körtés lepény – kereken :)

Mai, „5 órai vendégeinknek” is szerettem volna a tea mellé egy kis finomságot adni. A mélyhűtőnkben sok magozott meggy van,...

Vegán sütőtökös pite

Ma vendégségben voltunk és olyan finom sütőtököt ettünk, hogy én alig bírtam abbahagyni. És közben bevillant, hogy még nem osztottam...