magdireceptek

Trikolor mininyársak

Könnyű nyári ebéd vagy vacsora ebben a nagy melegben, egy kis pirítóssal és salátával.

Hozzávalók:

1 nagy cukkini
1/2 medvehagymás tofu (lehet más ízesítésű is, bár ez nagyon pikáns, finom ehhez)
5 szem aszalt paradicsom

100% extra szűz olívaolaj 


szezámmag 

Elkészítés:

A cukkinit megmossuk. A tofut és a paradicsomot is kockákra vágjuk. Egy tepsit vékonyan megkenünk olajjal, és ebbe tesszük a felvágott cukkinit, tofut. Sózzuk, petrezselyemmel megszórjuk és kicsit összesütjük (közben forgatjuk!). Majd ideális esetben egy nyársa húzzuk őket. Nekünk nem volt itthon, ezért lett a fogpiszkálóval mininyárs. 🙂 Bármilyen zöldséggel variálhatjuk. Mi gombával, koktélparadicsommal, kaliforniai paprikával, répával, vagy tofu helyett szejtánnal, netán szójavirslivel  is szeretjük.

Ezeket olvastad már?

Növényi sajtos minestrone leves

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom leves, érdemes kipróbálni, pláne ebben a hideg időben.  Hozzávalók 1 nagy fej vöröshagyma 4 szál közepes sárgarépa 2...

Metélőhagymás-magvas expressz pogácsa

vega_pokemontrainer4000

Tegnap este „pogácsás hangulatom”  volt, ezt készítettem. Időm viszont kevésbé volt, így  expressz változat mellett döntöttem.  🙂 Hozzávalók (2 nagy...