magdireceptek

Trikolor mininyársak

Könnyű nyári ebéd vagy vacsora ebben a nagy melegben, egy kis pirítóssal és salátával.

Hozzávalók:

1 nagy cukkini
1/2 medvehagymás tofu (lehet más ízesítésű is, bár ez nagyon pikáns, finom ehhez)
5 szem aszalt paradicsom

100% extra szűz olívaolaj 


szezámmag 

Elkészítés:

A cukkinit megmossuk. A tofut és a paradicsomot is kockákra vágjuk. Egy tepsit vékonyan megkenünk olajjal, és ebbe tesszük a felvágott cukkinit, tofut. Sózzuk, petrezselyemmel megszórjuk és kicsit összesütjük (közben forgatjuk!). Majd ideális esetben egy nyársa húzzuk őket. Nekünk nem volt itthon, ezért lett a fogpiszkálóval mininyárs. 🙂 Bármilyen zöldséggel variálhatjuk. Mi gombával, koktélparadicsommal, kaliforniai paprikával, répával, vagy tofu helyett szejtánnal, netán szójavirslivel  is szeretjük.

Ezeket olvastad már?

„Maci a málnásban” sütemény

Ez egy sima kevert süteményrecept, mogyoróvajjal és karobbal kiegészítve. „Esztétikai pikánsságát” az adja, hogy a sógórnőmtől kapott maci sütőformában sütöttem...

Ribizlis csodasüti :-)

Ezt a receptet A nyár ízei szakácskönyvből készítettem el, ill. Nagy Zsuzsától tanultam, ő a recept szerzője :-). Hétvégén elkészítettem,...