magdireceptek

Nyári sárgarépa krémleves aszalt paradicsommal, snidlinggel

Valamelyik nap végre kicsit jobb volt az idő, legalábbis nálunk. Nem volt özönvíz sem, és mégsem kapunk hőgutát. 
Így egy egyszerű levest is készítettem. 



Hozzávalók:

8 szem nagyobb sárgarépa
1 nagyobb újkrumpli
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor metélőhagyma
2-3 ek. vegamix

2-3 ek. extra szűz olívaolaj  
2 szál friss kapor
1 szem paradicsom 
1 l víz
2 dl zebtejszín

Elkészítés:

A sárgarépákat meghámozzuk, és felkarikázzuk. A krumplit és a paradicsomot és vöröshagymát is szintén meghámozzuk, feldaraboljuk. Egy edénybe tesszük, meglocsoljuk olajjal, vízzel, megszórjuk vegamix-szel és puhára főzzük. Majd hozzáöntjük a zabtejszínt, belevágjuk a kaprot, fokhagymát, megsózzuk és vizet hozzáadva botmixerrel pürésítjük. Szükség szerint még vízzel hígíthatjuk. Metélőhagymával megszórjuk, és aszalt paradicsommal tálaljuk.

Ezeket olvastad már?

Meggyes-körtés lepény – kereken :)

vega_pokemontrainer4000

Mai, „5 órai vendégeinknek” is szerettem volna a tea mellé egy kis finomságot adni. A mélyhűtőnkben sok magozott meggy van,...

Áfonyás limonádé

vega_pokemontrainer4000

Kaptunk Erdélyből csupán vízben eltett áfonyát. Azaz le lett szedve az erdőben a gyümölcs, és egy literes üvegben fel lett...

Vegán májkrém

vega_pokemontrainer4000

A legegyszerűbb, szerintem legfinomabb, 10 perc alatt készíthető vega pástétomról van szó. Hozzávalók: – 3 ek. búzadara,– 4 ek. morzsa,–...