Hmmmm, nagyon finom. 🙂
Hozzávalók:
1 kg szilva
5 dl Alpro szójajoghurt (édesített)
kb. 5-10 dkg nyírfacukor
2 tk. kardamom
1/2 citrom héja
kevés rizstej, amennyit felvesz
—
10 dkg köles
1 citrom héja
5 dkg natúr tofu, reszelve
2 tk. vaníliapor
3-4 ek. nyírfacukor
Elkészítés:
A szilvák magjait kiszedjük, feldaraboljuk őket, ráöntjük a szójajoghurtot és összeturmixoljuk. Ezután ízesítjük kardamommal, nyírfacukorral, vaníliával. Jól behűtjük.
A gombóchoz a kölest kifőzzük, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a nyírfacukrot, vaníliát és a reszelt tofut. Alaposan összedolgozzuk, gombócokat formálunk belőle, és a tálaláskor beledobjuk a levesünkbe.