magdireceptek

Köleságyon sült zöldségragu

Mai ebédünk lesz ez, nekünk ízlett a kóstoló:-).

Hozzávalók:

25 dkg köles
1 nagyobb cukkini
1 nagyobb vöröshagyma
1 kápia paprika
3 db sárgarépa
2-3 ek. 100% extra szűz olívaolaj 
1/2 pritaminpaprikás tofu 
1 csokor petrezselyem
só, majoranna
 —
2 ek. 100% extra szűz olívaolaj 
4-5 gerezd fokhagyma
2 ek. finomliszt
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A kölest a szokásos módon kifőzzük (háromszoros mennyiségű vízbe forráskor beleszórjuk a megmosott kölest, és újraforrástól számítva 3-4 percig főzzük, majd dunsztba tesszük, kb. 1-2 órát). A zöldségraguhoz az apróra vágott vöröshagymát vízen megpároljuk, majd beletesszük a felkockázott répát, cukkinit, paprikát. Vízzel felengedjük, sóval, majorannával ízesítjük.  lkészítjük a növényi tejfölt: a napraforgómagot olaj nélküli serpenyőben megpirítjuk, majd egy mély tálba tesszük és vízzel, fokhagymával, olajjal és sóval ízesítve összeturmixoljuk, folyamatosan adva hozzá a vizet. A lisztet is egyenletesen elmixeljük benne. A megpuhult zöldségekre ezt öntjük rá. Ekkor adjuk hozzá a felvágott petrezselyemzöldet és a tofut is.
Egy kiolajozott tűzálló tálba tesszük  előbb a kölest, majd rá a ragut. Összesütjük, közepes lángon, kb. 15 perc alatt.A tetejére kendermagot szórtam, erről kicsit később írok.

A kölest 5 kg-os kiszerelésben a Vegetár Kft-nél szoktuk vásárolni, nagyon megéri 🙂

Ezeket olvastad már?

Napraforgós sárgaborsó-pástétom

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom ez a pástétom, pedig tényleg csak „összedobáltam”, ami itthon volt, de mivel nagyon finomra sikerült,  el fogom készíteni...

Tátrázni indulunk :)

vega_pokemontrainer4000

Minden évben elmegyünk egy hétre, megünnepelni a házassági évfordulónkat. Ez az időpont idén májusra esik 🙂 Így egy hétig nem...

Vegán bundáskenyér

vega_pokemontrainer4000

Vegán, tepsiben sült bundáskenyér? Igen! A mai finomfőzelék mellé ezt ettük. A teljes kiőrlésű kenyeret felvágtam, majd fele-fele arányban kevertem...