magdireceptek

Céklás hummusz

Hmmmmm,  finom és persze egészséges pástétom; és a színe is gyönyörű. 🙂

Hozzávalók:

20 dkg csicseriborsó
3 gerezd fokhagyma
1 ek. Yoja növényi tejszín
1 ek. tahini
só, koriander
kevés víz
2 közepes cékla
1 ek. 100% extra szűz olívaolaj 

Elkészítés:

A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk. majd másnap puhára főzzük. A céklát meghámozzuk és kockákra vágva szintén megfőzzük. Egy magas tálba tesszük a csicseriborsót, céklát, sót, fokhagymát, köményt, tahinit, Yoja tejszínt, és szükséges vízzel alaposan összeturmixoljuk. A végén adjuk hozzá az apróra vágott korianderlevelet.

Ezeket olvastad már?

Nyitott Szemmel Magazin receptoldala…:)

vega_pokemontrainer4000

A Nyitott Szemmel Magazin szeptemberi számában olvashatók ismét receptjeim. 🙂 Íme (ha valamelyik nem olvasható jól, akkor klikk a képre:)

Meggyes-szójajoghurtos köles

vega_pokemontrainer4000

Nem is annyira recept, inkább tipp az alábbi finomság. Hozzávalók:  2 dl átmosott köles6 – 7 dl Alpro vaníliás szójatej1 csipet...