magdireceptek

Céklás hummusz

Hmmmmm,  finom és persze egészséges pástétom; és a színe is gyönyörű. 🙂

Hozzávalók:

20 dkg csicseriborsó
3 gerezd fokhagyma
1 ek. Yoja növényi tejszín
1 ek. tahini
só, koriander
kevés víz
2 közepes cékla
1 ek. 100% extra szűz olívaolaj 

Elkészítés:

A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk. majd másnap puhára főzzük. A céklát meghámozzuk és kockákra vágva szintén megfőzzük. Egy magas tálba tesszük a csicseriborsót, céklát, sót, fokhagymát, köményt, tahinit, Yoja tejszínt, és szükséges vízzel alaposan összeturmixoljuk. A végén adjuk hozzá az apróra vágott korianderlevelet.

Ezeket olvastad már?

Karfiolleves

vega_pokemontrainer4000

Ismét hűvösebb van, jólesik a forró leves – ezúttal már itthon készítem, de békés megyei, házi, minőségi alapanyagból (minden a...

Lime-os, meggyes tejberizs-desszert

vega_pokemontrainer4000

Ismét egy könnyed nyári csemege. Hozzávalók:  20 dkg vegán tejberizs10 szem babapiskóta1/2 kg magozott meggy3 lime héja és leve5 dkg...