magdireceptek

Forró almás-datolyás palacsinta

Nagyon finom palacsinta. 🙂

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt
5 dkg zabpehelyliszt
8 dkg kukoricaliszt
csipet só
1 liter víz
4 ek. 100% extra szűz olívaolaj 

1 kg alma
10 szem datolya
1 citrom héja

Elkészítés:

A liszteket összekeverjük, hozzáöntjük a vizet és olajat. Sózzuk és alaposan összekeverve kisütjük (olaj nélküli, kerámiaserpenyőben). 
Az almát meghámozzuk, lereszeljük. A datolyát kevés vízzel összeturmixoljuk. Ezt öntjük hozzá édesítőszerként. Citromhéjjal is ízesítjük és megpároljuk. Ezzel töltjük meg a palacsintákat. 

Ezeket olvastad már?

Vegán isler

vega_pokemontrainer4000

Egyik kedvenc édességem az isler, és most elkészítettem vegánul. Nagyon finom. Főzőkörön mutattuk be egyébként, még a tavalyi évben ezt...