magdireceptek

Kölesmajonézes vöröslencse pástétom

A tegnapi fasírthoz direkt több vöröslencsét főztem ki, hogy ma hajnalban tudjak belőle pástétomot is készíteni. Nagyon szeretjük  hagymás alapra rárakva a turmixolt, fokhagymás főtt vöröslencsét is, amibe a végén kókuszolajat keverek, de most készítettem kölesmajonézes krumplisalátát, és abból megmaradt köles, így ezt is beledolgoztam. 

 Hozzávalók:

5 dkg főtt köles
1 tk. őrölt mustármag
1 ek. citromlé
2 tk.só
1 tk. 100% extra szűz olívaolaj
1 ek. sörélesztőpehely
kb. 1 dl víz

25 dkg vöröslencse
1fej lilahagyma/vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek.pritaminpaprika lekvár
1 kisebb csokor petrezselyem

Elkészítés:

A kölesmajonézt így készítjük el: a főtt kölest  összeturmixoljuk a mustármaggal, citromlével, vízzel sörélesztőpehellyel. Sóval ízesítjük. Eközben a vöröslencsét sós vízben megfőzzük. Majd hozzáturmixoljuk a kölesmajonézhez, és ízesítjük petrezselyemzölddel, pritaminlekvárral, átnyomot6 tfokhagymával. Kb. 2 perc alatt összefőzzük.

Ezeket olvastad már?

Csomagom érkezett!

Noha a blog most őszi és téli álmot alszik (erről majd egy külön posztban írok), születésnapomra különleges csomagot hozott a...

A gyümölcssaláták új generációja

Tegnap babalátogatóban voltak nálunk nagymama, nagypapa, nagynéni, nagybácsi. 🙂 Fanni egész nap olyan drága volt, örült mindenkinek, el-elmorzsolt mosolyokat nagymamának,...

Gyümölcs-és nyersnapok a meleg időben

Nyáron érdemes gyümölcs-és nyersnapokat tartani, nemcsak méregtelenítési célból, hanem a meleg miatt is: így nem kell a gáztűzhelyet használni:-).  Én...