Nagyon finom reggeli és egész sokáig feltölt energiával. Nem mellékesen rengeteg rostot tartalmaz, így segíti az emésztésünket. Mi még almát és diót, kesudiót ettünk mellé.
Hozzávalók:
3 szelet sült sütőtök
10 dkg zabpehely
kb. 1/2 l Vegimilk
1 marék datolya
1 citrom héja
3 ek. méz
1 alma, lereszelve
dió kesudió
Elkészítés:
A növényi tejet feltesszük főni, citromhéjjal ízesítjük. A sütőtököt előző este tepsiben, szokásos módon kisütjük. Egy tálba tesszük a sütőtök belsejét, és összeturmixoljuk a mézzel együtt. Az almát lereszeljük datolyát apró szeletekre vágjuk. Amikor a zab nagyjából megpuhult, hozzákeverjük a reszelt almát, a felvágott datolyát, és a sütőtökös masszát. 2-3 perc alatt összefőzzük. Lehet több sütőtököt is tenni bele, nálunk ez kompromisszumos megoldás volt 🙂
TIPP: ez a recept pár napja áll a „fiókban”. Időközben látom hogy Zita is elkészítette, csak kicsit másképp. Gyönyörű a fotója, és biztosan nagyon finom a kása is 🙂 Biztosan érdemes úgy is kipróbálni.