magdireceptek

Sütőtökös-datolyás zabkása

Nagyon finom reggeli és egész sokáig feltölt energiával. Nem mellékesen rengeteg rostot tartalmaz, így segíti az emésztésünket. Mi még almát és diót, kesudiót ettünk mellé.

Hozzávalók:

3 szelet sült sütőtök
10 dkg zabpehely
kb. 1/2 l Vegimilk 
1 marék datolya
1 citrom héja
3 ek. méz
1 alma, lereszelve

dió kesudió

Elkészítés:

A növényi tejet feltesszük főni, citromhéjjal ízesítjük. A sütőtököt előző este tepsiben, szokásos módon kisütjük. Egy tálba tesszük a sütőtök belsejét, és összeturmixoljuk a mézzel együtt. Az almát lereszeljük datolyát apró szeletekre vágjuk. Amikor a zab nagyjából megpuhult, hozzákeverjük a reszelt almát, a felvágott datolyát, és a sütőtökös masszát. 2-3 perc alatt összefőzzük. Lehet több sütőtököt is tenni bele, nálunk ez kompromisszumos megoldás volt 🙂
TIPP: ez a recept pár napja áll a „fiókban”. Időközben látom hogy Zita is elkészítette, csak kicsit másképp. Gyönyörű a fotója, és biztosan nagyon finom a kása is 🙂 Biztosan érdemes úgy is kipróbálni.

Ezeket olvastad már?

Sárgabarack eltevés és a stabark

Fotó forrása Ugyan nem írok, de a békési napok alatt főzök is, méghozzá 6 emberre. Ma rakott zöldbab készült (rizzsel...

Kesudiós brokkolipástétom

Egyszerű, gyors, finom. Kell ennél több? 🙂 Saját fejlesztés ez is 🙂 Hozzávalók: 1 fej brokkoli1 ek. olívaolajsó1 ek. lenmagpehely...