magdireceptek

Vegán joghurtos-sütőtökös kalács

Nagyon finom, érdemes kipróbálni! 🙂

Hozzávalók:

30 dkg finomliszt
20 dkg durumliszt
10 dkg kukoricaliszt
4 ek. sült sütőtök 
4 dkg élesztő
2 tk. méz
2-2,5 dl Alpro vaníliás tej

 8 dkg nyírfacukor
1 csipet só
2 tk. kurkuma
10 dkg datolya
1 citrom héja
Elkészítés:
Egyszerű az elkészítés: a liszteket összekeverjük.  Az élesztőt langyos mézes tejben felfuttatjuk. Majd az összes tejet, joghurtot is hozzáadjuk, sózzuk. A sütőtököt és a citromhéjat is belekeverjük. Alapos dagasztást követően 1 órát kelesztjük. Majd kelést követően hozzáadjuk a nyírfacukrot, kurkumát (ez utóbbi is színt kölcsönöz a süteménynek). Majd egy tepsit kiolajozunk-lisztezünk, hosszában bevágjuk, és 30 percig még letakarva, meleg helyen kelesztjük. Majd 50 fokos tepsibe téve is 20 percig kelesztjük. Legvégül 170 fokon 30 perc alatt kisütjük.

Ezeket olvastad már?

Vegán tejberizses körte

Ez a finomság az új, gyermekeknek írt szakácskönyvembe készült, a könyv címe: Főzni gyermekjáték!. A könyvről hamarosan írok többet is...

Áfonyás limonádé

Kaptunk Erdélyből csupán vízben eltett áfonyát. Azaz le lett szedve az erdőben a gyümölcs, és egy literes üvegben fel lett...