magdireceptek

Karobos-mogyorókrémes-aszalt szilvás vegán muffin

Hozzávalók:

15 dkg finomliszt
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
12 dkg nyírfacukor
1citrom héja
1 tk. szódabikarbóna
1 ek. foszfátmentes sütőpor
7,5 dkg olaj
2,5 dl Alpro banános szójatej (vagy vaníliás szójatej)
2 ek. karobpor
1 ek. sós mogyorókrém
12 db aszalt szilva

Elkészítés:

Először a száraz összevalókat (liszt, sütőpor, karobpor, nyírfacukor) keverjük össze, majd ehhez adjuk hozzá a sós mogyorókrémet, az olajat, növényi tejet, citromhéjat. Alaposan összekeverjük, majd muffin papírba tesszük, mindegyik közepébe aszalt szilvát teszünk; 170 fokon kb. 40 perc alatt kisütjük.

Ezeket olvastad már?

Három a magyar igazság :)

Ma háromfajta tökféléből készült főzelék: csillagtököt, főzőtököt és cukkinit reszeltem, majd vízen hagymát pároltam, rádobtam egy paradicsomot is. Ebbe tettem...

Diós répatorta

Egyik kedvenc téli süteményem. Hozzávalók: 2 bögre liszt (fele teljesőrlésű, fele finomliszt) 2 csésze reszelt sárgarépa 1 bögre apróra darabolt...

Kókuszpudingos-sárgadinnyés zabkása

Igazi nyári reggeli 🙂 Ismét csupán egy tipp, hiszen a zabkásában semmi kuriózum nincsen (dupla mennyiségű növényi tejben megfőzzük a...