magdireceptek

Sült padlizsánsaláta paradicsommal, fokhagymával

Nagyon finom meleg saláta, még őszről maradt a fotó, de az étel a múlt héten is készült. 🙂

Hozzávalók:

2 közepes padlizsán
4 gerezd fokhagyma
1 kis csokor petrezselyem
só – ízlés szerint
4 db paradicsom
4 ek. 100% extra szűz olívaolaj 
1 ek. sörélesztőpehely
4 ek. Alpro natúr joghurt 
1/2 citrom leve

Elkészítés:

A padlizsánokat megmossuk, felkarikázzuk  és olajjal kikent tepsibe téve megsózzuk; és mindkét oldalukat megsütjük (150 fokon, kb. 10-10 perc alatt). A fokhagymát meghámozzuk és felkarikázzuk. Akkor szórjuk rá a padlizsánra, amikor a szeleteket megforgatjuk. Eközben egyrészt felkockázzuk a paradicsomokat; felvágjuk a petrezselyemzöldet; és elkészítjük az öntetet is. Ezt így készítjük el: a szójajoghurtba belekeverjük a citromlevet, sót, sörélesztőpelyhet, és a petrezselyemzöldet. Az Alpro natúr joghurt is kicsit édeskés, de szerintünk citromlével, sóval ízesítve finom sós ételekbe is. 
Amikor kisültek a fokhagymás padlizsánok, akkor rálocsoljuk ezt az öntetet, hozzáadjuk a paradicsomot, és a megmaradt petrezselyemzöldet; és melegen fogyasztjuk. Magában is finom, de főtt barna rizzsel, pirítóssal is nagyon finom.

Ezeket olvastad már?

Kardamomos-almás töltött keksz

Lehűlt az idő, így begyújthatjuk a sütőt (no, nem kell sok ideig) és jöhet egy kis keksz. Nagyon hűsítő egyébként,...

Zeller-és répafasírt

Hoztunk zellert is a kertből, így a tegnapról maradt főzelék mellé ma csak egy egyszerű fasírtot készítettem. Hozzávalók: 2 közepes...