magdireceptek

Tej-tojásmentes, földimogyorós bundáskenyér

A tegnapi főzelék mellé fogyasztottuk,  kellemes feltét lett. 

Hozzávalók:
6 szelet kenyér
1 dl kék Hulala növényi tejszín 
6 ek. liszt 
5 gerezd fokhagyma
2 tk. Vito ételízesítő
1 marék mogyoró
Elkészítés:
A kenyereket felszeleteljük. A tejszínt összekeverjük a liszttel, és  amennyiben szükséges, vízzel hígítjuk; jó sűrű palacsintatésztát kell kapnunk. Áttört fokhagymával és az ételízesítővel ízesítjük. Ehhez adjuk hozzá a rusztikusan összetört mogyorókat is. És végül ebbe forgatjuk bele alaposan a kenyereket, majd olajjal kikent tepsibe téve 170 fokon 20-25 perc alatt (félidőben egyszer megforgatva) kisütjük.

TIPP: Süthetjük mogyoróolajban is. 

Ezeket olvastad már?

Sütőtökös-rozmaringos tészta

Nagyon finom és laktató egytálétel. Egy baja van:  nehezen lehet abbahagyni. 🙂 Hozzávalók: 25 dkg sütőtök1 fej lila hagyma3-4 gerezd...