magdireceptek

Tej-tojásmentes, földimogyorós bundáskenyér

A tegnapi főzelék mellé fogyasztottuk,  kellemes feltét lett. 

Hozzávalók:
6 szelet kenyér
1 dl kék Hulala növényi tejszín 
6 ek. liszt 
5 gerezd fokhagyma
2 tk. Vito ételízesítő
1 marék mogyoró
Elkészítés:
A kenyereket felszeleteljük. A tejszínt összekeverjük a liszttel, és  amennyiben szükséges, vízzel hígítjuk; jó sűrű palacsintatésztát kell kapnunk. Áttört fokhagymával és az ételízesítővel ízesítjük. Ehhez adjuk hozzá a rusztikusan összetört mogyorókat is. És végül ebbe forgatjuk bele alaposan a kenyereket, majd olajjal kikent tepsibe téve 170 fokon 20-25 perc alatt (félidőben egyszer megforgatva) kisütjük.

TIPP: Süthetjük mogyoróolajban is. 

Ezeket olvastad már?

Vöröslencse krémleves

vega_pokemontrainer4000

Ilyen időben nincsen jobb egy meleg levesnél. Ami ráadásul hipp-hopp elkészül, finom és egészséges.  Hozzávalók: 20 dkg vöröslencse 1 fej vöröshagyma2...

Sütőtök saláta

vega_pokemontrainer4000

Ismét sütőtök 🙂 Nagyon szeretjük, és jól is termett, ezért szinte minden héten van belőle krémleves, vagy krumplipürébe keverjük, fasírt...