magdireceptek

Expressz vegán női szeszély

Ez a sütemény kedden hajnalban készült, egy órám volt arra, hogy mindent előkészítsek, megsüljön a sütemény és a végén el is mosogassak. Hát, még maradt is időm. 🙂

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt
2 ek. foszfátmentes sütőpor
1 dl extra szűz olívaolaj / napraforgó olaj
10 dkg nyírfacukor
kb. 1 dl víz
1 citrom héja

1 kis üveg (házi) sárgabarack lekvár
20 dkg dió

4 dl Hulala habtejszín
2 marék dió
10 dkg nyírfacukor

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit 5 perc  alatt összegyúrjuk. Majd egy tepsit kiolajozunk, kilisztezünk, belesimítjuk a tésztát,  majd megkenjük a lekvárral, megszórjuk a darált dióval. A Hulala tejszínt nyírfacukorral felverjük, majd beleforgatjuk a darált diót. Ezt is rásimítjuk a tésztára, majd előmelegített sütőbe téve 160 fokon 20-25 perc alatt összesütjük.

TIPPEK:
– tehetünk a lekvár helyett párolt almát is a tésztára (lereszelve, citromhéjjal, nyírfacukorral ízesítveés kicsit megpárolva). 
– A tésztát készíthetjük „felesbe” is: fele tk. liszt, fele finomliszt
– A diót pótolhatjuk mákkal is 🙂

Ezeket olvastad már?

Vegán amerikai káposztasaláta

Egy-két hónapja kedves ismerőseinknél jártunk vendégségben és nagyon finom pitát ettünk, rizstejszínből készült vegán majonézzel locsoltuk meg benne a falafel...

Vegán stollen

Nálam ez az egyik abszolút favorit sütemény, így, év vége tájékán. Próbáljátok ki ti is! Hozzávalók:  50 dkg liszt  3...

Kapros zöldbabos raguleves

Mára és holnapra készült gazdag raguleves. A zöldbab levesről már írtam, most egy kicsit másképp készült: nem rántás, hanem habarás került...