magdireceptek

Kókuszos keksz (vegán)

Megint készítettem egy tepsi női szeszélyt, a szombati vendégeink számára, és kimaradt egy kevés tészta, amelyet kókusszal és Alpro növényi édes szójajoghurttal, ill. mazsolával tuningoltam; és kekszként kisütöttem. Nagyon finom csemege lett.:-)

Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
1 ek. foszfátmentes sütőpor
0,5 dl extra szűz olívaolaj / napraforgó olaj
5 dkg nyírfacukor
kb. 0,5 dl víz
10 dkg kókusz
8 dkg mazsola
5 dkg dió
1 citrom héja
Elkészítés:
Az hozzávalókat összevegyítve tésztát gyúrunk. (Először a száraz alapanyagokat keverjük össze, ezekhez adjuk a nedveseket (víz, joghurt, olaj), majd a mazsola és a felvágott dió következik. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd köröket szaggatunk, közepükbe diót teszünk és sütőpapírral bélelt tepsiben 150 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük.

Ezeket olvastad már?

Spenótos-diós grissini

Igazi uzsonna, nemcsak gyermekeknek. 🙂 Fannink hála Istennek, a sóskán kívül mindent nagyon szeret. A zöldségek jöhetnek éppúgy, mint a...

Búzahús szalámi

Nagyon finom vegán szalámi, már hasonló szerepel a blogon, ill. A tavasz ízei szakácskönyvben is megjelent, de ez most egy...