Régen tettem fel pástétomot, ezért gyorsan lefotóztuk az éppen aktuálisat. 🙂 A héten ettünk már kukoricapástétomot, múlt héten élesztőpástétom és paradicsomos zabpástétom volt soron, előtte napraforgós „májpástétom”. Mindezek receptje már olvasható a blogon. Most pedig átnéztük a „kamrát”, és láttuk, hogy van még elég sok üveg lecsó, ill. több konzerv (fehér)bab is. Így 10 perc alatt készült ez a finom pástétom. Amikor fotózta férjem, még egy kicsit hígabb volt, ez később sűrűsödött be.
Nagyon szeretjük a babos zakuszkát; de mostanában nem jártunk a Vegetár fele, hogy beszerezzük. Ezért készítettem el itthon.
Nagyon szeretjük a babos zakuszkát; de mostanában nem jártunk a Vegetár fele, hogy beszerezzük. Ezért készítettem el itthon.
Hozzávalók:
1 konzerv fehérbab
1/2 üveg lecsó
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só – ízlés szerint
1 babérlevél
1 babérlevél
2 ek. víz
Elkészítés:
A babot leszűrjük, átmossuk. A hagymát apróra vágjuk és a víz+olaj keverékén megpároljuk. Ehhez hozzáöntjük a lecsót, majd a bab 3/4-ed részét és a babérlevelet. Mindezt rusztikusra összeturmixoljuk. Ekkor adjuk hozzá a maradék, egészben lévő babot, apróra vágott fokhagymát. Összefőzzük és készen is van.
TIPP: Sűrítőanyagként adható hozzá étkezési keményítő. Finom tésztaszószként is, ill. pizzafeltétnek vagy töltött élesztős tésztás batyunak is továbbfejleszthető. 🙂