magdireceptek

Vegán töltelék

Gyermekkorom nagy kedvence volt a töltelék is. Érdekes, hogy akkor sem a húsba töltött részét szerettem, hanem azt, ami kimaradt, és csak úgy be volt rakva a hús mellé, és a tepsiben szépen megsült. Nos, tegnap gondoltam, ünnepi ételt készítek, mert férjem utolsó szigorlata is ötös lett (így ebben a félévben is csak ötöse van:-), megérdemli az ilyen jellegű kényeztetést is. 😉 Nagy kedvenceivel: krumplipürével és dinsztelt vörös káposztával ettük.
Hozzávalók:

4 teljes kiőrlésű zsemle
10 dkg metélőhagymás tofu 
1 csokor petrezselyem
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4-5 ek. 100%extra szűz olívaolaj
10 dkg gomba (nekem most nem ez volt itthon, hanem ugyanennyi főtt lencse)
3 ek. lenmagpehely
4-5 ek. víz 

Elkészítés:
A zsemléket beáztatjuk, majd egy tálba kinyomkodjuk. A petrezselymet beleaprítjuk, a hagymákat felvágjuk és víz+olaj keverékén megpároljuk, ezt is hozzáadjuk, hozzákeverjük a megfőtt gombát (lencsét), az előzetesen vízbe áztatott lenmagpelyhet, és a nagyon apró kockákra vágott tofut (otthon édesanyám úgy készítette a tölteléket, hogy főtt tojást kockázott bele; ezt imitáltam a tofuval:). Alaposan összekeverjük, sózzuk, majd olajjal kikent tepsibe simítjuk és 180 fokon 25-30 perc alatt összesütjük.

TIPP: Tölthetünk vele főtt szójaszeletet, amit utána kipanírozunk és tepsiben kisütünk.

Ezeket olvastad már?

Sütőtök saláta

vega_pokemontrainer4000

Ismét sütőtök 🙂 Nagyon szeretjük, és jól is termett, ezért szinte minden héten van belőle krémleves, vagy krumplipürébe keverjük, fasírt...

Vegán „mézes” sütemény

Magdi

Mézes süti vegánoknak, méz nélkül? Igen! Ráadásul egy fenséges Naked Noble krémmel és aszalványokkal, olajos magvakkal bolondítottam meg. Mutatom is...

Forró leves a hideg téli napokra

vega_pokemontrainer4000

Emlékeztek A főzés gyerekjáték gyemekszakácskönyvre? Ez az egyik nagy kedvencem belőle: Hozzávalók: 20 dkg lencse 2 nagyobb sárgarépa 1 közepes...