magdireceptek

Vegán krumpligombóc leves

Ez egy fajta krumpligombóc leves. Anyósom pl. másképp készíti, majd ha náluk leszünk, meg is kérem, hogy főzzük együtt az ő verzióját. Ez a mi családunk receptje alapján készült, persze, vegánosítva 🙂 

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma
2-3 tk. pirospaprika
3 gerezd fokhagyma
3 tk. szárított petrezselyem
2 ek. 100% extra szűz olívaolaj 
Kb. 1,5 l víz

5 szem közepes burgonya
4 ek. liszt (fele-fele arányban teljes őrlésű és finomliszt)
3 ek. lenmagpehely
só – ízlés szerint

Elkészítés:

A krumplit héjastul megfőzzük, majd kihűtjük és meghámozzuk, összetörjük. Hozzákeverjük a liszteket, a sót, a darált lenmagpelyhet.Hagyjuk állni, eközben elkészítjük a leves alapját: A felkockázott hagymát olaj + víz keverékén nagyon alaposan megpároljuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, sót, áttört fokhagymát, felengedjük vízzel, és amikor forr, a gombócokat „beleformázzuk”. Miután a gombócok feljöttek a felszínre, még kb. 5 percig főzzük, és készen is van a levesünk. A petrezselymet ekkor adjuk hozzá. 

Ezeket olvastad már?

Magokkal szórt, sütőtökös röszti

Tegnapról maradt póréhagymás-sütőtökös krumplipürénk, így ma ebből készítettem rösztit, amelyet fokhagymás tofutejföllel fogyasztunk majd. Hozzávalók Kb. 6 szem főtt krumpli1...

Karobos csiga

A gyerekek agyon szeretik a csiga alakú dolgokat 😀 Lehet fahéjas, mákos, vaníliás, vagy gabonakolbászos, pizzás.  Ez most karobbal készült. ...