Hozzávalók
20 dkg finomliszt
20 dkg teljes kiőrlésű durumliszt
1 ek. lenmagpehely
1 tk. só
annyi víz apránként adagolva, hogy kemény, gyúrható tésztát kapjunk
—
30 dkg füstölt tofu
10 levél medvehagyma
2 ek. rizstejszín
1 ek. 100% extra szűz olívaolaj
só – olaj szerint
—
3 ek. liszt
4 ek. kukoricatejpor
2 el víz
—
1 kaliforniai paprika (több színben)
2-3 levél medvehagyma
2 szál újhagyma
2 ek. 100% extra szűz olívaolaj
2 ek. víz
—
30 dkg füstölt tofu
10 levél medvehagyma
2 ek. rizstejszín
1 ek. 100% extra szűz olívaolaj
só – olaj szerint
—
3 ek. liszt
4 ek. kukoricatejpor
2 el víz
—
1 kaliforniai paprika (több színben)
2-3 levél medvehagyma
2 szál újhagyma
2 ek. 100% extra szűz olívaolaj
2 ek. víz
Elkészítés:
A tésztához a liszteket, sót, és a lenmagpelyhet összekeverjük, és annyi vízzel felengedjük, hogy kemény tésztát kapjunk. Egy lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk a tésztát, majd kocka vagy kör alakú ravioli szaggatóval kiszaggatunk kockákat vagy köröket.
A tofut egy tálba téve hozzáadjuk az olajat, a felvágott medvehagymát, a sót, és a rizstejszínt. Mindezt alaposan összebotmixerezzük és ezzel töltjük meg a raviolikat. Az így elkészült raviolikat forrásba lévő vízbe tesszük és miután feljöttek a víz tetejére, még 5 percig főzzük, majd szűrő segítségével kiszedjük őket, és olajjal meglocsolt edénybe tesszük.
Az öntethez az apróra vágott újhagymát víz + olaj keverékén megpároljuk. Ehhez hozzáadjuk az apróra vágott kaliforniai paprikát, a medvehagymát és hozzáöntjük az előre összekevert kukoricatejport + vizet + lisztet, 5 perc alatt összefőzzük. A kifőtt raviolikat ezzel az öntettel tálaljuk.Ne felejtsünk el hozzá salátát enni. 🙂