magdireceptek

Vegán fehérbab-pogácsa

Nagyon finom, pl. sült paprikakrémmel, salátával finom vacsora lehet, de egyszerűbb krémlevesek mellé is finom…meg persze magában is. Hasonlít a krumplis pogácsához, csak most babot szerettünk volna enni 🙂

Hozzávalók:

40 dkg fehérbab konzerv
1 fej vöröshagyma
10-15 dkg liszt (fele finomliszt, fele teljes őrlésű liszt)
só – ízlés szerint
4 ek. 100% extra szűz olívaolaj 
2 púpos ek. lenmagpehely
2 ek. víz
1 csokor korianderlevél (elhagyható)

Elkészítés:

A babot leszűrjük, majd egy tálba tesszük és darabosra összetörjük. A hagymát apróra vágás után 2 ek. víz + olaj keverékén megpároljuk. Hozzáadjuk a babhoz, majd belekeverjük a liszteket, a lenmagpelyhet és szükség esetén a vizet. Ízlés szerint sózzuk. Tészta állagú masszát kell kapnunk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Olajjal kikent tepsibe tesszük és közepes lángon (160 fok) kb. 30perc alatt kisütjük, közben egyszer forgatjuk.

Ezeket olvastad már?

Egy kis őszi szünet

Egy időre eltűntünk és további türelmet kérünk. Költözünk – férjem munkája miatt- ugyanis Debrecenbe, ami nem a szomszéd település. Ráadásul...

85 km

Férjem fotózott, én sárga kapucnis pulóverben, kék nadrágban vagyok a fotón, balról hetedikként. 🙂 Tegnap egy csodaszép napot töltöttünk barátainkkal....

Zsemle

Sokszor sütöm itthon a pogácsát, kenyeret, kiflit, zsemlét. Néha variálok, hogy ne csak barna színű legyen, most fehér tönkölylisztből készítettem,...