magdireceptek

Édesköményes csicseriborsó saláta

Ez még egy régebbi salátarecept, de most van egy kis idő posztolni.

Hozzávalók:

1 konzerv csicseriborsó

1 édeskömény levele, felaprítva
1 ek. citromlé
1 tk. mustár
6 ek. 100% extra szűz olívaolaj 
kb. 1 dl víz
pár friss bazsalikom levél
só-ízlés szerint

Elkészítés:

A csicseriborsót tálba tesszük.Az öntet hozzávalóit összekeverjük. Mindezt összeforgatjuk, majd egy kis ideig behűtjük és 1-2 órán belül tálaljuk.

Ezeket olvastad már?

Jalapeno-s hummusz

Nagyon szeretjük a hummuszt, sokszor készül alaprecept, de sokszor teszek bele ezt-azt, pl. főtt, turmixolt céklát vagy mogyoróvajat; kesudiót; főtt...

Babos-padlizsanos lecsós ragu

Idén is szép termésünk lett a kertekben, alig győztük feldolgozni, kb 500 befőtt (kompót, lecsó, zöldségkrém, lé stb. készült, illetve...

Sütőtökös-datolyás zabkása

Nagyon finom reggeli és egész sokáig feltölt energiával. Nem mellékesen rengeteg rostot tartalmaz, így segíti az emésztésünket. Mi még almát...