magdireceptek

Grillparádé a konyhában

Tegnap este  férjemmel grillpartit tartottunk, egy „benti grill készülék” segítségével. 

Mi ezeket tettük bele:

1/2 csomag (kb. 8-10 szál) zöldspárga
1 kisebb cukkini
4 nagyobb burgonya
3 közepes sárgarépa
4-5 rózsa brokkoli
1 piros húsú paprika
1 zöld húsú paprika
15 dkg laskagomba
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
15 dkg füstölt tofu 
3 ek. 100% extra szűz olívaolaj
2 tk. kakukkfű
4-5 tk. Bad Ischlerfűszersó

Elkészítés:

Minden zöldséget alaposan megmosunk. A burgonyát  rusztikus hasábokra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk és szintén hasábokra vágjuk. A cukkinit felkarikázzuk, a gombákat rusztikus kockákra vágjuk, a paprikákat hasábokra szeljük, a brokkolit rózsáira szedjük, a hagymát felkarikázzuk. A spárga végén lévő fás részeit levágjuk, majd mindegyiket keresztben félbevágjuk. A tofut kockázzuk. Először az olajjal kikent sütőbe a burgonyát és a sárgarépát tesszük bele, és fedő alatt 120 fokos hőmérsékleten pároljuk-pirítjuk. Erre kb. 10 perc múlva a spárgát, cukkinit, gombát, brokkolit helyezzük, itt félidőben (5 perc után) már levesszük a fedelet, és 140-150 fokra kapcsolva a sütőt újabb 5 perc sütést követően a hagymát, paprikát, egészben hagyott fokhagymagerezdeket és a kockázott tofut is hozzáadjuk. Mindezzel ismét 10 percig sütjük. Ekkor sózzuk, ill. mi kakukkfüvet és Bad Ischler fűszersót adtunk hozzá. Frissen, salátával vagy rizstejszínes öntettel, esetleg önmagában tálaljuk.

TIPP: Tökéletes bele a Goody-foody is, csak ez most nem volt itthon. 

Ezeket olvastad már?

Kókusztejes sütőtökkrémleves

Magdi

Sütőtökkrémlevest sósan, fűszeresen szeretem készíteni, bár tudom, hogy többen édesen szeretik. Általában főzőtejszínt használok, de most egy kis csavart szerettem...

Vegán gyümölcsös piskóta

vega_pokemontrainer4000

A fotó nem sikerült sajnos, én készítettem, 1 perc alatt, és este is volt már, nem találtam a vakut stb....