magdireceptek

Almás-leveles szirmok

Ma reggel egy kis nagyon gyors, finom és egészséges édességet készítettem, 5 perc volt az előkészítés és 20 perc a sütés.

Hozzávalók – 10 db-hoz:

2 nagyobb alma
1 csomag Tante Fanny leveles tészta 

4 ek. 100% extra szűz olívaolaj
4 ek. darált dió
2 ek. Xilit (nyírfacukor)
2 tk. kardamom (kihagyható)

5-10 szem eper/meggy/cseresznye

Elkészítés:

Az almákat megmossuk és felkarikázzuk, úgy, hogy karikázást követően minden kör közepéről óvatosan kivágjuk a csumát. A leveles tésztát kicsomagoljuk, és kb. 1,5 cm-es csíkokra vágjuk. Az almakarikákba belebújtatunk 2-2 leveles tészta csíkot, majd egy tálba töltjük az olajat, hozzáadjuk a diót és a nyírfacukrot, kardamommal ízesítjük, és ezzel a masszával lekenjük. 180 fokon 20 perc alatt kisütjük.

TIPP: készítsünk hozzá Alpro natúr szójajoghurtból  mártogatóst: a joghurtba keverjünk egy kevés citromhéjat, vaníliát és felaprított citromfű levelet. 

Ezeket olvastad már?

Aszalt körtés-áfonyás sütemény

Nagyon-nagyon finom, érdemes elkészíteni, a hűvösebb őszi estékre, reggelekre csemegének.  Hozzávalók: 16 dkg zabpehely (most akciós a Vegetárnál:-)12 dkg liszt...

Gabonakolbászos kifli

Nagyon finom, akár magában, akár egy tál meleg leves mellé, vagy növényi tejes gabonakávéval. Hozzávalók: 25 dkg finomliszt25 dkg teljes...

Előadás ajánló

Mostanában ritkábban írok, ennek több oka is van: egyrészt előkerültek olyan ételek az utóbbi napok főzései során, amik már szerepelnek...