magdireceptek

Magvas-mandulás-metélőhagymás rántott spárga (vegán)

Nagyon finom, most épp snidlinges burgonyapürével és dinsztelt lilakáposztával ettük.

Hozzávalók:

1/2 csomag zöldspárga (lehet fehér is)

5 dkg finomliszt
5 dkg teljes őrlésű liszt
1 nagy csokor metélőhagyma
só-ízlés szerint
kb. 1 dl víz

zsemlemorzsa
lenmag, szezámmag
darált mandula (1/3-ad arányban a morzsával)

Elkészítés:

A spárgákat megmossuk, vastagabb végüket levágjuk. Egy tálba lisztet (kb. 5-10 dkg) szórunk, egy másik tálban összekeverjük a liszteket + vizet + felaprított metélőhagymát + sót. A harmadik tálban a morzsát, a darált mandulát és a magokat keverjük össze. A spárgákat előbb a lisztbe forgatjuk, hogy ezután a „tojáspótló” keverék rátapadjon, majd legvégül a magokkal megszórt mandulás morzsába forgatjuk. Olajjal kikent tepsibe téve 160 fokon egyszer megforgatva kb. 30 perc alatt készre sütjük. 

Ezeket olvastad már?

Hideg saláta forró napokra

Magdi

Hozzávalók: 1/4 fej fejeskáposzta 2 sárgarépa 4-5 db kovászos uborka 1 fej vöröshagyma 2 doboz Vegaföl 8 ek. tojás nélküli...

Goody-foody-val (is) töltött karalábé

vega_pokemontrainer4000

Ismét kaptunk pár csomag Goody-foody-t a Vegetár Kft-től. Tegnap este megkóstoltuk hamburger zsemlébe téve, zöldségekkel, vega majonézzel. Rendkívül finom volt. ...

Diós csók (vegán)

vega_pokemontrainer4000

Egy újabb egyszerű recept, hogy ne kelljen a fejünket törni, milyen egészséges süteményt süssünk hétvégén.  Hozzávalók: 25 dkg teljes kiőrlésű...