magdireceptek

Tavaszi tekercs télen

Nagyon szeretjük, télen is. 🙂

Hozzávalók a tésztához:

15dkg liszt
3dl víz
2 tk. só

A zöldséges töltelékhez:

10 dkg fehérkáposzta
10 dkg sárgarépa
1 piros kaliforniai paprika
1 kisebb fej hagyma
4-5 rózsa brokkoli 
1 ek. szója szósz
3tk. só
1ek. olívaolaj

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból keverjünk tejszín sűrűségű tésztát. Forró kerámia sütőben  süssük ki őket, jó vékonyra. Mindegyiket vágjuk félbe. A  répát és a káposztát előkészítést követően (mosás, hámozás, vágás)  kis lyukú reszelővel reszeljük le. A paprikát és hagymát minél vékonyabb szeletekre, karikákra vágjuk fel. a brokkolikat vágjuk egészen apróra. Egy tálba tegyük a zöldségeket, locsoljuk meg szójaszósszal, nyírfacukorral, sóval és adjuk hozzá az olajat.
Töltsük meg a félbe vágott vékony tésztalapokat a kinyomkodott zöldségekkel, és nagyon alaposan tekerjük össze. Egy tepsit vékonyan olajozzunk ki, ebbe tegyük a tekercseket, majd 150 fokon sütés közben forgatva 20-25 perc alatt süssük ropogósra.

Ezeket olvastad már?

Szegedi tarhonya

Sok a határidős feladat, így ezzel egyenes arányban csökkent a konyhában tölthető időm.:(Így ma gyors egytálétel készült, két napra. Nálunk...

Cukkinitallér

Nagyon szeretjük a cukkinit. És most, hogy kaptunk, zöldbabfőzelék mellé ezt készítettem. Nem volt kedvem panírozni, így egy „fasírt-korongot” dobtam...

Blogajánló

Nővérkém is blogírásra adta fejét-  az ő specialitása, hogy főképp vegán táplálkozást folytat, azonban nem csak ő, hanem közel 2...