magdireceptek

Cukkinitallér

Nagyon szeretjük a cukkinit. És most, hogy kaptunk, zöldbabfőzelék mellé ezt készítettem. Nem volt kedvem panírozni, így egy „fasírt-korongot” dobtam gyorsan össze. Nagyon finom lett. 

Hozzávalók:

50 dkg cukkini (nálam vegyesen zöld, sárga cukkini)
15 dkg liszt (lehet a fele teljes őrlésű vagy zabliszt is)
4 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2 tk. majoranna
1 tk. köménymag
2 tk. Reform Vito ételízesítő
2 ek. lenmagpehely

3 ek. 100% extra szűz olívaolaj
1 marék zsemlemorzsa

Elkészítés:

A cukkinit lereszeljük és az ételízesítővel megszórjuk, majd miután az abban lévő só hatására levet enged, kinyomkodjuk. Ekkor hozzákeverjük a lisztet, ill. az előzetesen 1 ek. olajon és vízen megpárolt hagymát, a felaprított fokhagymát, fűszereket és a lenmagpelyhet. Ez utóbbi a tojás helyettesítője. Gombócokat formálunk, majd morzsába fogatjuk és kilapítjuk őket (érdemes a cukkini lédússága miatt ilyen laposabb korongokat sütni, mint nagy fasírtokat, így biztosan átsülnek) és olajjal kikent tepsibe téve 160 fokon 30 perc alatt kisütjük (egyszer forgatjuk közben). 
TIPP: készíthetjük áztatott, kinyomkodott kenyeret is hozzáadva. 

Ezeket olvastad már?

Tökfasírt (sóskával és burgonyapürével)

Rengeteg főzőtököt kaptunk/szedtünk, és mivel az óriási hűtőládánk lassan megtelik a borsóval, meggyel, cseresznyével, nehezen tudom majd bepréselni. Ezért most...

Pirított zöldbab saláta

Ismét saláta recept. De mikor máskor, ha nem nyáron. Hozzávalók: 20 dkg zöldbab2 nagyobb paradicsom1 lilahagyma2 dl Dr vegán Oetker...

Vegán datolyás Anzac keksz

Én is elkészítettem ezt a kekszet, amelyet már régóta kinéztem. Az ANZAC egy mozaikszó („az ausztrál és az új-zélandi hadseregek...