magdireceptek

Zöldbab fasírt

Kaptunk ismét egy nagy adag zöldbabot, már a mélyhűtőnk is tele van vele, aminek nagyon örülünk, hiszen szeretjük. Ma azonban nem szerettem volna ismét főzeléket készíteni (inkább tökfőzelék készült, mert az is volt még „hazai”), így fasírtot gyártottam belőle. Hm, nagyon eteti magát, finom. Érdemes kipróbálni, akár többször is 🙂

Hozzávalók:

50 dkg zöldbab
3 ek. lenmagpehely
3 szelet tk./rozs kenyér
1 csokor friss petrezselyem
3-4 tk. só (ízlés szerint csökkenthető/növelhető az adag)
2-3 tk. őrölt köménymag
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
3-4 ek. 100 % extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

A zöldbabot megmossuk, és apró darabokra vágjuk, majd forrásba lévő vízbe dobjuk és roppanósra pároljuk. A hagymát szintén felvágjuk és olaj + víz keverékén megpároljuk. A kenyereket beáztatjuk, majd egy tálba kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a megpárolódott hagymát, leszűrt zöldbabot, a köménymagot, felaprított petrezselymet, az apróra vágott fokhagymát, és a lenmagpelyhet. Mindezt összedolgozzuk és olajjal kikent tepsibe téve kisütjük (160 fokon, egyszer forgatjuk, kb. 30 perc a teljes sütési idő).  

Ezeket olvastad már?

Trikolor saláta

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom nyári saláta. Hozzávalók: 1/2 kg friss paradicsom (nekünk most koktélparadicsomunk volt)1/4-ed pritaminpaprikás tofu 1 doboz Yoja szójajoghurt3-4 gerezd fokhagyma...

Müzliszelet-falatkák

vega_pokemontrainer4000

Odavagyok a müzliszeletért,  bár számomra túl édesek, ragadósak. Szerettem volna itthon készíteni amolyan granola bar-t. Nekem ízlett, a gyerekek is...