magdireceptek

Könnyű citromos nyári sütemény

Hozzávalók:

25 dkg liszt (fele tönköly liszt, fele finomliszt, vagy fele teljes őrlésű, fele finomliszt)
2,5 dl Alpro vaníliás szójatej / növényi tej
10 dkg nyírfacukor
1,2 dl 100% extraszűz olívaolaj
2 ek. foszfátmentes sütőpor /sütőpor
2 tk. vaníliapor
2 citrom leve
1 citrom héja

Elkészítés:

Előbb a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd ehhez hozzáöntjük az olívaolajat és a szójatejet (tejet), a citromlevet és végül belereszeljük a citromhéjat. Alaposan összekeverjük, majd minikuglóf-vagy muffinformákba téve előre melegített sütőben 160 fokon 25 perc alatt kisütjük. 

TIPP: tölthetjük házi sütésálló lekvárral vagy nutellával is (sütés előtt rakjunk a tészta közepére 1-1 kanál tölteléket, majd ismét tésztát, és így süssük ki), vagy lelocsolhatjuk citromos pudinggal (vaníliapuding+citromlé), esetleg lekvárral. De frissen önmagában is finom.

Ezeket olvastad már?

Sütőtök krémleves petrezselymes zsemlegombóccal

vega_pokemontrainer4000

A sütőtök krémlevesnek sokféle ízesítési lehetősége van. Mi borsikafűvel, szerecsendióval szeretjük leginkább.  Kb. negyed sütőtököt tettem fel két kisebb krumplival,...

Nyers vegan brownie

vega_pokemontrainer4000

Lassan itt az eperszezon, így ideje elpusztítani a hűtőben megmaradt fagyasztott, finom eperszemeket.  Most vegán nyers brownie készült hozzá. Hozzávalók:...