A múltkor bemutatott keksz után egy újabb ajánló: tej-tojásmentes, mézes keksz a 2004 Rena Kft. jóvoltából….Kicsit felturbózva. 🙂
Hozzávalók:
10 dkg kókuszolaj
8-10 dkg karobpor
5 dkg nyírfacukor
10 dkg pirított mandula
5 dkg aszalt sárgabarack
3-4 szem aszalt datolya
—
1 csomag tej-tojásmentes Privolat omlós keksz – mézzel
Elkészítés:
A kókuszolajat felolvasztjuk, a nyírfacukrot megőröljük (kávédarálón), a datolyákat botmixerrel pépesítjük, a mandulákat pedig egy zsiradék nélküli edényben megpirítjuk, majd késes aprítóban rusztikus darabokra vágjuk. A barackot is nagyon apróra feldaraboljuk. Majd egy tálban mindent összekeverünk (először a nyírfacukrot és karobot, ill. a datolyát,és ezt követően a folyékony, vagy épp kenhető kókuszolajat), és a kekszekre kenjük mindezt. Behűtjük és kb. 1 óra elteltével tálaljuk is. 🙂