magdireceptek

Sült paradicsomos padlizsánsaláta

Hozzávalók:

1 kg padlizsán
0,5 kg paradicsom
6-7 gerezd fokhagyma
1 csokor koriander
1 csokor petrezselyem
1 citrom leve
2-3 tk.nyírfacukor (ízlés szerint)
3 tk. só (ill. ízlés szerint)
1 ek. sörélesztőpehely
3-4 ek. 100% extra szűz olívaolaj 

Elkészítés:

Két tepsit kiolajozunk, az egyikbe a megmosott, és felkarikázott, majd a karikákat félbe, negyedbe vágott padlizsánokat tesszük, másikba a megmosott, és negyedelt paradicsomokat. Először ezt sütjük ki (170 fokon, kb. 30 perc alatt). Majd a padlizsánokat is hasonló opciókkal megsütjük, közben forgatjuk.  Eközben a  paradicsomokat egy tálba téve összeturmixoljuk, hozzáadjuk az összenyomott fokhagymákat, a felaprított koriandert és petrezselymet, a sörélesztőpelyhet, a citromlevet és amennyiben igénylejük, nyírfacukrot. Ízlés szerint sózzuk. Amikor elkészült a padlizsán, tálba szedjük, rálocsoljuk a paradicsom-szószt és tálaljuk. Valamilyen gabonával (bulgur, barna rizs, köles, kuszkusz stb.) együtt teljes értékű eledel. 🙂

Ezeket olvastad már?

Kakukkfüves gombakrémleves

A családunkban főleg férjem kedveli a gombát, így az ő kedvéért szokott készülni gombás étel. Ez a leves is neki...

Bolognai spagetti

Holnap estebédre három fiatalember érkezik hozzánk, akiknek ma készültem elő: valami kiadós, közkedvelt és fiatalos ételt szerettem volna készíteni. És...

Sárgaborsó-kelkáposzta egytál

Furcsa párosítás, de így legalább lecsúszott a kelkáposzta a gyerekeknek is 😉 Hozzávalók: 40 dkg sárgaborsó 5 gerezd fokhagyma 1...