magdireceptek

Brokkolis-tofus-pizzás tekercs

Érdemes kipróbálni, annak is, aki nem mestere az élesztős tésztáknak, mert elronthatatlan és finom. 🙂

Hozzávalók:

5,5 dl Alpro rizstej
1 tk. barna cukor
5 dkg élesztő
2 ek. 100 % extra szűz olívaolaj 
0,25 kg finomliszt
0,25 dkg durumliszt
0,5 kg teljes őrlésű liszt
2-3 tk. só

1 fej vöröshagyma
1 ek.100 % extra szűz olívaolaj 
350 gr paradicsompüré
2 tk. nyírfacukor
oregano
3-4 gerezd fokhagyma

4-5 rózsa brokkoli
10 dkg füstölt tofu

Elkészítés:

Az élesztőt 2 dl langyos-cukros növényi tejben felfuttatjuk. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, az olajat, a felfutott élesztőt.A maradék tejet is hozzáadagolva lágy tésztát gyúrunk. Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük. Ez idő alatt a paradicsommártást elkészítjük: az apróra vágott hagymát vízen és ugyanannyi olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a fűszereket, és összeforraljuk. A brokkolit megpároljuk. 
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük ezzel  a mártással. Megszórjuk az apróra vágott brokkolival. Feltekerjük (mint a bejglit) és 1,5 ujjnyi szeletekre felszeleteljük. Olajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe téve még 20 percet kelesztjük. 160-170 fokon 30 perc alatt készre sütjük. 

Ezeket olvastad már?

Köles-zablisztes kréker

Úgy született ez a kréker, hogy köleslisztet és zablisztet szerettem volna felhasználni valamilyen sós ropogtatni való készítésére. A kölesliszt miatt...

Vegán főzőkör

Mindenkit, aki Debrecenben vagy ahhoz közel lakik, szeretettel látunk a mai első alkalmon. Már sülnek a lángosok, kenyerek, hamburger zsemlék...

Babonéz

Íme, a megígért babonéz recept, amelyet itt találtam még pár hónapja, és azóta előszeretettel készítem.  Sajnos, mivel rákerült a céklasalátára,...