magdireceptek

Brokkolis-tofus-pizzás tekercs

Érdemes kipróbálni, annak is, aki nem mestere az élesztős tésztáknak, mert elronthatatlan és finom. 🙂

Hozzávalók:

5,5 dl Alpro rizstej
1 tk. barna cukor
5 dkg élesztő
2 ek. 100 % extra szűz olívaolaj 
0,25 kg finomliszt
0,25 dkg durumliszt
0,5 kg teljes őrlésű liszt
2-3 tk. só

1 fej vöröshagyma
1 ek.100 % extra szűz olívaolaj 
350 gr paradicsompüré
2 tk. nyírfacukor
oregano
3-4 gerezd fokhagyma

4-5 rózsa brokkoli
10 dkg füstölt tofu

Elkészítés:

Az élesztőt 2 dl langyos-cukros növényi tejben felfuttatjuk. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, az olajat, a felfutott élesztőt.A maradék tejet is hozzáadagolva lágy tésztát gyúrunk. Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük. Ez idő alatt a paradicsommártást elkészítjük: az apróra vágott hagymát vízen és ugyanannyi olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a fűszereket, és összeforraljuk. A brokkolit megpároljuk. 
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük ezzel  a mártással. Megszórjuk az apróra vágott brokkolival. Feltekerjük (mint a bejglit) és 1,5 ujjnyi szeletekre felszeleteljük. Olajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe téve még 20 percet kelesztjük. 160-170 fokon 30 perc alatt készre sütjük. 

Ezeket olvastad már?

Nem fotogén, de finom :-)

vega_pokemontrainer4000

Ahogyan megyünk az igazi télbe, egyre jobban hiányzik a tavasz. Ezért valamelyik nap nagyon olcsón friss spenótot vettem, nosztalgiázni és...

Kaporvirágos uborkasaláta

vega_pokemontrainer4000

Ismét egy saláta, de hát most van itt a szezonja.  A kaporvirág felhasználása Nagy Zsuzsától származik (legalábbis én tőle hallottam,...

Trikolor bagett

vega_pokemontrainer4000

Ez a bagett teljes mértékben Nagy Zsuzsa receptje, aki a szakácskönyvekben volt szerző-és szerkesztőtársam. Mivel mára éppen aktuális, felteszem a...