Nagyon finom fasírt, és csupa egészséges alapanyagot tartalmaz 🙂
Hozzávalók:
12,5 dkg főtt zabpehely
12,5 dkg főtt hajdina
1 teljes őrlésű zsemle
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 nagy csokor petrezselyem
2 közepes sárgarépa
2+2 ek. olívaolaj
2 ek. lenmagpehely
2 ek. sörélesztőpehely
borsikafű, köménymag, majoranna, ételízesítő, só
Elkészítés:
A főtt gabonákat összekeverjük (a zabot előtte dupla, a hajdinát háromszoros mennyiségű vízben főzzük ki), a zsemlét beáztatjuk, majd kinyomkodva hozzáadjuk ehhez, a hagymát felaprítjuk és kevés víz és olaj keverékén megpároljuk, majd hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát, ezt is megpároljuk. A petrezselymet feldaraboljuk. Mindezt a zabhoz-hajdinához keverjük, fűszerezzük, hozzáadjuk a sörélesztőpelyhet, ill. a lenmagpelyhet (tojás helyett) is, és fasírtokat formázunk. Olajjal megkent tepsibe téve 170 fokon 30 perc alatt kisütjük, közben egyszer forgatjuk.