magdireceptek

Datolyás omlós keksz

Két etetés közben volt egy kis időm begépelni egy nagyon finom receptet. 🙂 Omlós csemege a téli hideg napokra. 

Hozzávalók:

15 dkg finomliszt
15 dkg durumliszt
15 dkg kókuszzsír
10 dkg xilovit
1 ek. méz
1 csipet só
2 tk. foszfátmentes sütőpor

30 dkg aszalt datolya
10 dkg aszalt vörösáfonya
1 alma
2 ek. datolyaszirup

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, és hűtőbe tesszük, kb. 30 percre. Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket: a datolyát és a vörösáfonyát is kelyhes turmixba tesszük, és alaposan összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a datolyaszirupot (vagy mézet), ill. az előzőleg meghámozott és megpárolt almát. Összekeverjük. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, és kb. 4 ujjnyi csíkokat vágunk belőle. Ezeknek a csíkoknak a közepére kenünk a datolyás krémből, majd a tészta két oldalát felhajtva „összecsomagoljuk” őket. Széltében 2 ujjnyi darabokat vágunk és sütőpapírral bélelt tepsibe a tészta összeillesztés alulra téve betesszük. 175 fokon 15-20 perc alatt kisütjük. 

Ezeket olvastad már?

Kurkumás rizs

  Nagyon finom egytálétel, érdemes kipróbálni.  Hozzávalók: 1 kaliforniai paprika 10 dkg zöldborsó 3 szem koktélparadicsom 1/2 üveg fekete olívabogyó...

Mézes pogácsa :-)

Télen egy kis mézes-citromos borsmenta és bodza tea mellé kiváló az alábbi mézes pogácsa, amelyet mamától (férjem nagymamájától) tanultam.  A...

Tepsiben sült pikáns csicseri és karfiol

Nagyon finom csemege – akár magában is, de egy hozzá kifőzött ízesített, pikáns rizzsel, bulgurral, vagy pl. paradicsomszószos tésztára téve...