magdireceptek

Fűszeres-bundás sárgarépagolyók

A zöldségek bundában történő kisütése remek alkalom arra, hogy a „nemszeretem zöldségeket” megetessük gyermekünkkel. Nos, ez a recept is ilyen 🙂


Hozzávalók:

15 db előre csomagolt sárgarépagolyó vagy 4 nagyobb sárgarépa
25 dkg durumliszt
kb. 1,5 dl víz
15 dkg teljes őrlésű kenyérmorzsa
5-10 dkg kókuszolaj a sütéshez
1 csokor petrezselyem
3-4 ek. ételízesítő mix
2 ek. folyékony fűszer
2-3 tk. himalaya só

Elkészítés:

A sárgarépa golyókat megmossuk, ill. a sárgarépát meghámozzuk és kisebb golyókat vájunk belőlük. Egy tálba teszünk 10 dkg durumlisztet, egy másik tálba a maradék durumlisztet összekeverünk vízzel, ételízesítő mix-szel, sóval, folyékony fűszerrel és az apróra vágott petrezselyemzölddel. A harmadik tálba a zsemlemorzsát szórjuk. A répákat bepanírozzuk, előbb a lisztbe, majd az összekevert „tojáspótló”-ba, legvégül a morzsába. Kókuszolajjal kikent tepsibe téve 170-180 fokon kisütjük a zöldségeket. 
Tipp: Bármilyen más zöldséggel is kiváló, pl. karalábéval, zellerrel, cukkinivel stb. 

Ezeket olvastad már?

Nemtúrós, nempiskótás nemfantas szelet

vega_pokemontrainer4000

Gyermekkorom egyik  legkedvesebb desszertje volt a Fanta szelet. Tudtam, hogy Fanni is szereti, neki már készítettem, de Gergőnek is szerettem...