magdireceptek

Szilvalekváros (diós, mákos) kifli

Hagyományos téli, karácsonyi sütemény, „új köntösben”. 🙂

Hozzávalók:

50 dkg teljes őrlésű liszt
40 dkg finomliszt
10 dkg durumliszt
20 dkg lágy (megolvasztott) kókuszzsír
5 dkg élesztő
5 dl növényi tej
15 dkg barna nádcukor
1 citrom héja
1 tk. himalaya só

szilvalekvár / dió/ mák

Elkészítés:

A tésztához a liszteket egy tálba szitáljuk. Belemorzsoljuk az élesztőt, és a többi hozzávalóval együtt eldolgozzuk. Lisztezett deszkára borítjuk és alaposan összedolgozzuk. Letakarva langyos helyen kb. 30 percet pihentetjük. A tésztát 6 részre osztjuk. egyenként  kinyújtjuk, majd átlósan 8 háromszög alakú cikkre vágjuk. és a vastagabb végüknél megtöltjük a töltelékkel (mákos, diós tölteléknél a tölteléket előtte növényi tejjel és barna nádcukorral főzzük össze). Felcsavarjuk  és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 30 percig pihentetjük, majd 200 fokos sütőben 30 perc alatt kisütjük. 

Ezeket olvastad már?

Biosziget – egészségesen élek

A Biosziget Webáruház Kft. jóvoltából egy karácsonyi csomagot válogathattam össze, melyet ma kézhez is kaptunk. Azért örültem ennek a lehetőségnek,...

Kukoricás-újhagymás rizsfasírt

Maradt egy tál kukoricás-petrezselymes jázminrizs, amit a második nap már nem volt kedvünk megenni, így egy főzelék mellé fasírtot készítettem...

Tofukrémmel töltött paradicsom

Igazi nyári étel. Nagyon finom, tartalmas. 🙂 Hozzávalók: 6 db paradicsom1 füstölt tofu 1 sárga kápia paprika1 piros kápia paprika3 gerezd...