magdireceptek

Piros pesto

Hozzávalók: 

1 piros húsú kaliforniai  paprika
5 dkg kesudió
2 érett paradicsom 
5 dkg bazsalikomlevél v. 3-4 tk. morzsolt bazsalikom
2-3 gerezd fokhagyma
6 aszalt paradicsom
150 ml olivaolajjal kevert aszalt paradicsom


Elkészítés:


Süssük meg egy olajjal kikent tepsiben 170 fokon, kb. 30 perc alatt paprikát, ez idő alatt egyenletesen megperzselődik és felhólyagosodik. Várjuk meg, amíg kihűl és vágjuk félbe, távolítsuk el a héját, a magokat és a csumáját. Enyhén pirítsuk meg zsiradék nélküli serpenyőben a kesudiót, gyakran forgatva, hogy egyenletesen barnuljon. Az olaj és a sajt kivételével az összes hozzávalót tegyük egy konyhai robotgépbe vagy a kézimixer tálkájába, és alaposan turmixoljuk össze. Majd a legvégén öntsük hozzá az olajat és keverjük össze. Hűtőben tároljuk.
TIPP: finom pástétomként is, de tésztára téve laktat, gyors ebéd is egyben. 


Ezeket olvastad már?

Tahinis tavaszváró saláta

vega_pokemontrainer4000

Mi, akik sok időt töltünk kint a kertben és minden évben veteményezünk, a tavasz érkezését is nagyon várjuk. Bár jó...

Tökmagos kölesfasírt

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók:4 csésze főtt köles (szárazon 1/2 csésze) 4 sárgarépa 1 fej vöröshagyma 1 csokor petrezselyemzöld 2 db kápia paprika 1 csésze őrölt tökmag...

Hamarosan megjelenik A tavasz ízei

vega_pokemontrainer4000

Többen érdeklődtetek, hogy mikor jelenik meg A tél ízei vegán szakácskönyv folytatása. Nos, úgy néz ki, 3 héten belül kapható...