magdireceptek

Rozmaringos-fokhagymás háromszög

Nagyon finom „péksütemény”. 🙂

Hozzávalók:

10 dkg durumliszt
25 dkg graham liszt
25dkg finomliszt
5 dkg búzakorpa
10 dkg búzacsíra
2 ek. búzasikér
3 ek. himalaya só
2 dkg élesztő
2 ek. aranybarna nádcukor
2 dl víz + annyi víz, amennyit felvesz
4-5 gerezd fokhagyma
3-4 ág rozmaring
4 ek. 4 szűz olaj mix

Elkészítés:

A barna cukrot beletesszük a meglangyosított vízbe, majd ebben felfuttatjuk az élesztőt. A liszteket kimérjük, összekeverjük, hozzáadjuk a búzakorpát és búzacsírát és a búzasikért. Sózzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a rozmaringot, olajat és bedagasztjuk. 1 óra alatt meleg helyen duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, háromszögeket formázunk és olajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe téve pihentetjük további 30 percet, majd 180 fokon 30 perc alatt kisütjük. 

Ezeket olvastad már?

Káposztás tészta – másképp

vega_pokemontrainer4000

Nagyon szeretem a káposztás tésztát, de most elvileg nem szabadna szénhidrátot vagy olajban sült dolgokat ennem. Sajnos nyáron nem igazán...

Főtt céklasaláta

vega_pokemontrainer4000

Igazi téli saláta, egy kis növényi sajttal, friss rukkolával, spenóttal dúsítva. Nagyon szeretjük a céklát, én főképp nyersen szoktam salátában...