magdireceptek

Rozmaringos-fokhagymás háromszög

Nagyon finom „péksütemény”. 🙂

Hozzávalók:

10 dkg durumliszt
25 dkg graham liszt
25dkg finomliszt
5 dkg búzakorpa
10 dkg búzacsíra
2 ek. búzasikér
3 ek. himalaya só
2 dkg élesztő
2 ek. aranybarna nádcukor
2 dl víz + annyi víz, amennyit felvesz
4-5 gerezd fokhagyma
3-4 ág rozmaring
4 ek. 4 szűz olaj mix

Elkészítés:

A barna cukrot beletesszük a meglangyosított vízbe, majd ebben felfuttatjuk az élesztőt. A liszteket kimérjük, összekeverjük, hozzáadjuk a búzakorpát és búzacsírát és a búzasikért. Sózzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a rozmaringot, olajat és bedagasztjuk. 1 óra alatt meleg helyen duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, háromszögeket formázunk és olajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe téve pihentetjük további 30 percet, majd 180 fokon 30 perc alatt kisütjük. 

Ezeket olvastad már?

Vegán datolyás-kesudiós kuglóf

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók: 30 dkg finomliszt20 dkg teljes őrlésű liszt15 ek. aranybarna nádcukor1 csipet só3 dkg puha kókuszzsír1 citrom héja–1 tk.  aranybarna nádcukor1...

LÉT-REFORM gesztenyeszív

vega_pokemontrainer4000

A LÉT-REFORM Original Kft. jóvoltából kaptunk bio, reform süteményeket, kekszeket és kenyérféléket, amelyeket, mivel finomak és egészségesek, úgy gondoltam, megosztok...

Vegán Mirinda torta

Magdi

Gyermekkorom nagy kedvence volt ez a kakaós kevert-alapú, túrós, üdítős szelet, anyai nagybátyám felesége készített többször is ilyet, amikor Győrbe...