Ismét egy édesség. Egyik nagy kedvencünk.
Hozzávalók:
Diós piskótához:
20 dkg finomliszt
20 dkg teljes őrlésű liszt
20 dkg barna cukor
10 dkg darált dió
1 ek, foszfátmentes sütőpor
1/2 l növényi tej
10 ek. 4 szűz olaj mix
1 citrom héja
A pudinghoz:
1 l növényi tej
2 csomag vaníliás pudingpor
3 – 4 ek. karobpor
10 ek. barna cukor
—
20 dkg darált dió
Elkészítés:
A piskóta száraz hozzávalóit összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedveseket. 10-15 percig hagyjuk állni, majd olajjal megkent, liszttel megszórt tepsibe téve 170 fokon 35 perc alatt kisütjük.
A pudingot a hagyományos módon készítjük el: 1 dl kivételével felforraljuk a tejet, hozzáadjuk a cukrot, a karobport és az 1 dl tejben kikevert pudingport hozzáadjuk. Összefőzzük. A piskótát felszeleteljük, majd rétegezve lerakjuk: piskóta, karobszósz, darált dió, majd ismét piskóta, karobszósz és darált dió.