Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb, egészséges édesség. 🙂
Hozzávalók:
10 dkg marcipánmassza nádcukorral
35 dkg zabpehely
25 dkg finomliszt
2 ek. foszfátmentes sütőpor
1 marék mazsola
1 marék törökmogyoró
3 dl olívaolaj
2 ek. karob
2 alma
1 citrom héja
2 ek. méz
15 dkg kókuszvirág cukor
Elkészítés:
A lisztet, a kókuszvirág cukrot, a foszfátmentes sütőport és a zabpelyhet és a karobot összekeverjük. Majd hozzáadjuk a mazsolát, a durvára vágott mogyorót, az olívaolajat, mézet, a két lereszelt almát, citromhéjat. Alaposan összedolgozzuk, majd kis gombócokat formázunk, közepükbe teszünk a marcipánmasszából, majd olajjal, liszttel kikent tepsibe teszünk. Mindegyik tetejébe helyezünk egy-egy mogyorót. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt kisütjük.