magdireceptek

Paradicsomos-spenótos csicseriborsó-főzelék

A csicseriborsó nagyon egészséges élelmiszerünk, mégis keveset fogyasztjuk. Főleg falafelben szoktuk enni, vagy hummuszt készítünk belőle. Most egy főzelék-féle receptjét hoztam. 

Hozzávalók:

2-3 ek. olívaolaj 
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
20 dkg csicseriborsó
150 gr paradicsompüré
kb. 0,5 l víz
3 tk. római kömény
2 babérlevél
4 levél spenót
himalaya só – ízlés szerint
xilit, citromlé  ízlés szerint

Elkészítés:
A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk, majd háromszoros, sós, majorannás vízben megfőzzük. Közben olaj és víz keverékén apróra vágott hagymát párolunk, erre tesszük – 5 ek. kivételével) a főtt csicseriborsót, fűszerezzük, hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt és a vizet, illetve az apró kockákra vágott spenótot. Amíg összeforr, a kivett csicseriborsót egy kevés vízzel, citromlével összeturmixolunk. Ezt keverjük hozzá sűrítésként a főzelékhez. Melegen tálaljuk. 

Ezeket olvastad már?

Blogajánló

Nővérkém is blogírásra adta fejét-  az ő specialitása, hogy főképp vegán táplálkozást folytat, azonban nem csak ő, hanem közel 2...

Sárgaborsó fasírt

Annyi minden újdonság készült a héten (vegán mákos piskóta kölestúrós-sütőtökös krémmel, őszi sütőtök-céklafasírt), de nem volt idő lefotózni. Kép nélkül...

Tepsiben sült tofus-újhagymás tócsni

Nagyon-nagyon finom feltét volt a mai zöldbabfőzelékre. Hozzávalók: 3 nagyobb krumpli1/2 csomag füstölt tofukb. 3 ek. liszt  2 ek. lenmagpehelysóújhagyma1-2...